:: Ahlan wa Sahlan wa Marhaban Bikum ::

Thursday, March 31, 2011

Kulliyyah of Dentistry IIUM

17 comments:

IntanBerlian said...

salam singgah dear. nak tanya boleh? diana ramli in your batch. send my lovely regards to her eh =D

Shahibul Afzan Wahab said...

salam dr intan.. :)
terima kasih singgah.
owh, diana ramli..she's my junior..second batch (purple uniform)..i'm the pioneer.. insyaAllah, will do :)

dentist-to-be said...

ceritela pasal dentistry kat malaysia..
nak tau~ hee..

Shahibul Afzan Wahab said...

byk sgt cerita spnjg amik dentistry ni...pahit manisnya..boleh visit my fren's blog coz dia byk bercerita..

http://penaklukcinta.blogspot.com/

Shahibul Afzan Wahab said...

what i can describe dentistry in one word is..

TIRING! :)

dentist-to-be said...

oke..
saye baru tahun 1..
stakat ni walaupon subjek ade byk.. tapi relax lagila..
nak tanye senior.. senior ade sorang je.. tu pon baru tahun 2..
this year pulak JPA da start xanta student g mesir..
tinggalla kitorang satu batch je kat sini..
jadi pade akak2 di malaysia jela kami mengharap..
hee..
harap sudi membantu..

Shahibul Afzan Wahab said...

oic..first year eh dik..if ada anything yg adik nak tny, tafaddholi..akak sedia berkongsi pengalaman...

azira zahadi said...

Dentistry is also about TEARS..

menangis spnjg 20 thn lbh sikit brbanding 5 thn brada dlm dental course..huhu

hehe, tetibe menyibuk..sebenarnye nak tny afzan, kt sane pakai uniform ea??

Shahibul Afzan Wahab said...

betul tu zira..i like :)..memang tak sah kalau x menangis bila amik dentistry... :"(

ye zira, kitorang kena pakai uniform/ tunic..starting from 3rd year lagi..yg maroon tu batch saya..2nd batch pakai purple and third batch sekarang pakai blue..

actually kita 'kureng' suka dgn this tunic..(rasa seksi je..huu)..tapi sebab terpaksa jugak pakai, kami pun tak dapat buat apa la..cuma try as hard as possible utk tutup aurat..make it wider and labuh dan pakai longcoat bila kat luar klinik... :)

azira zahadi said...

Tu la psl..sbnrnye last yr dean kteorng ade ura2 nak wat tp kiteorg ramai xpuas hati, xske..

at last dean kteorg xbt..mgkn akn dtg kot.. bg y jge aurat, deorg rase agk seksi gak la dgn uniform, lgpun da mmg slalu kiteoeg gi klinik pakai baju kurung..

bg y xkisah sgt psl aurat, deorg xske, like nurse, n xske la uniform ni, skema and cam bdk skolah je nk kene pakai uniform..

So, that's why kot stakat ni bnda tu xjalan lg dkt ukm..

Shahibul Afzan Wahab said...

hehe..bestla ukm..

sini kan kulliyyah baru, so senang la nak buat benda2 yg baru..huhu.Takpela bertahan setahun lagi (mudah2an, insyaAllah)..pastu bila dah kerja bolehla pakai balik jubah/baju kurung yg x terpakai time belajar ni :)

Anonymous said...

salam..bole buat ortho kt cni? how much eh? waiting list?

thank you...

Shahibul Afzan Wahab said...

wsalam...ortho just for 18 tahun ke bawah sahaja kat sini. kalau treatment lain ada utk semua umur.

Anonymous said...

owh 18 thn ke bawah je ke? okay. thank you for the info

nani ^.~ said...

assalamualaikum.. nak tny pengalaman akak kt kuliiyah ni boleh?? sy msh di UIA PJ, amek asasi dentis,, insyaAllah next week ade interview,, nk mntak tips2 boleh?? hehe

afzan said...

w'salam..

sms akak la dik..add akak di fb.nanti akak bagi number phone k.. :)

-k.afzan

hanan said...

salam.. saya student denti kat uia pj.. 1 year programme. nak tanya, batch akak ramai x yg sebelum ni buat 1 year asasi? and ada x 1 year yg asalnya denti tapi x dapat? saya agak cuak ni sebab pointer saya xdela tinggi mana.. cgpa sem 2 haritu dpt 3.71 je..

Related Posts with Thumbnails
Design by Abdul Munir Visit Original Post Islamic2 Template